Nieuws
Now Reading
Nieuws • Age of Wonders III nummer 1 op Steam
0

Nieuws • Age of Wonders III nummer 1 op Steam

by Matthijs Dierckx1 april, 2014

De nieuwe aflevering van Age of Wonders van het Delftse Triumph Studios staat sinds de release gisterenavond Nederlandse tijd op nummer één op Steam, het belangrijkste verkoopkanaal.

Ook de eerste recensies zijn zeer positief. Op Metacritic scoort het derde deel in de serie momenteel een 8,4.

Triumph sluit hiermee een roerige periode af. Het is bijna vijf jaar geleden dat de studio zijn vorige game uitbracht, Overlord II. Daarvan was het IP in handen van Codemasters, dat vervolgens de stekker uit de serie trok.

De studio moest vervolgens flink afslanken en werkte een tijd lang met een skeleton crew aan diverse concepten. Een van de ideeën die de revue passeerden was het oppikken van de eerste successerie, Age of Wonders. Daarvan hadden de Delftenaren inmiddels weer het IP in eigen handen.

Dat plan kwam in een stroomversnelling toen bleek dat Markus ‘Notch’ Persson, de maker van Minecraft, een fan was van de serie. Het lukte Triumph vervolgens ’s werelds rijkste indie developer aan boord te krijgen als investeerder.

Het initiële release window — Q4 2013 — haalde de studio niet, dat werd dus de laatste dag van het daaropvolgende kwartaal.

Age of Wonders is in de kern een strategy game, maar met zware RPG-invloeden. Meer daarover in onze preview van vorig jaar. De muziek is gecomponeerd door Triumph-veteraan Michiel van den Bos.

Age of Wonders III op Steam

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.