Nieuws
Now Reading
GDC2014 • Self Made Miracle maakt met Penarium indruk op Nintendo
0

GDC2014 • Self Made Miracle maakt met Penarium indruk op Nintendo

by Eric Bartelson21 maart, 2014

Ze zijn naar San Francisco gekomen met eigenlijk maar één doel, de game Penarium aan zoveel mogelijk mensen te tonen. Aan mededevelopers natuurlijk, maar zeker ook mensen die hen verder kunnen helpen, zoals platformhouders. Woensdag was het zover. Het drietal van Self Made Miracle zat in een hotelkamer met vertegenwoordigers van Nintendo.

Vooraf maakten Teun Westenenk, Rick van Ginkel en Thomas Noppers zich wel een beetje zorgen hoe Nintendo zou reageren op de grote hoeveelheden bloed en de afgrijselijke manieren waarop de hoofdpersoon keer op keer aan zijn einde komt in het heerlijk sadistische moordcircus Penarium. Maar de vrees bleek ongegrond, want de mannen speelden de demo opnieuw en opnieuw. “Ze vonden het bloed door de pixels niet als zodanig te herkennen”, zegt Westenenk. “En de verschillende manieren waarop de hoofdpersoon aan zijn einde komt, valt volgens hen onder cartoon violence dus dat was goed nieuws. Ze zagen de game wel een plek hebben op de 3DS.”

Met deze meeting is overigens nog niets beslist over de toekomst van Penarium op een Nintendo-platform. “Ze nemen contact met ons op. Dan horen we wel of ze écht geïnteresseerd zijn.” Penarium komt later dit jaar uit op… ja dat horen we dus later.

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.