Nieuws
Now Reading
GDC2014 • Geen Nederlands, wel Vlaams succes bij IGF Awards
0

GDC2014 • Geen Nederlands, wel Vlaams succes bij IGF Awards

by Matthijs Dierckx20 maart, 2014

Weer niet… Voor de zoveelste keer stonden alle Nederlandse genomineerden aan het eind van een avondje IGF Awards met lege handen. Wel was er na drie niet verzilverde nominaties eindelijk een award voor het Vlaamse Tale of Tales. Het illustere duo won de Nuovo Award voor Luxuria Superbia.

Ook bij de Game Developers Choice Awards geen Nederlandse prijzen. Vlambeer zag zijn nominatie voor Ridiculous Fishing niet verzilverd, en Guerrilla Games kreeg geen prijs voor Best Technology voor Killzone Shadow Fall.

Auriea Harvey, de vrouwelijke helft van Tale of Tales, had een opvallend energieke ‘acceptance speech’, waarin ze opriep om alle games ‘Nuovo te maken’.

 

NHTV-tafel voorafgaand aan de uitreiking met rechts Mahdi Bahrami, voor het tweede jaar achter elkaar genomineerd, ditmaal met Engare:
nhtv2

 

Tale of Tales in gesprek met een van de developers van Gone Home:
taleoftales

 

Het Tale of Tales-duo tijdens de uitreiking. Op de achtergrond presentator en co-founder van Capybara Games, Nathan Vella:
taleoftales3

 

Een deel van het publiek:

publiekigfs

 

Nogmaals een deel van de NHTV-delegatie:
itairaanse

 

Michiel van der Leeuw en Hermen Hulst:
hulstleeuw

 

Anita Sarkeesian ontving de Ambassador Award:
anita

 

Bruce Straley en Neil Druckmann tijdens de uitreiking van een van de vele Game Developers Choice Awards die Naughty Dog won voor The Last of Us:
druckman

 

Lucas Pope was de grote winnaar van de avond. Zijn Papers, please won maar liefst drie IGF Awards en twee Game Developers Choice Awards.
lucaspope

 

 

Foto’s: Control, GDC Offical

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.