Nieuws
Now Reading
Nieuws • Nieuwe vestiging Dutch Game Garden in Hilversum
0

Nieuws • Nieuwe vestiging Dutch Game Garden in Hilversum

by Matthijs Dierckx17 maart, 2014

Hilversum is de derde plaats waar gamesstudio’s via de Dutch Game Garden een kantoor kunnen huren. In samenwerking met Spil Games-oprichter Peter Driessen en vastgoed-belegger Pieter Hanegraaf maakt de stichting het Rotor-gebouw geschikt voor tien tot twaalf gamesbedrijven.

Driessen en Hanegraaf zijn als investeerders betrokken bij het project, dat tevens ondersteund wordt door Growing Games (een samenwerkingsverband dat de gamesindustrie nogal typisch omschrijft: “Wie gaming zegt, denkt aan schietspelletjes, animaties en cola drinkende computerprogrammeurs op skateboards”).

Hilversum is dus de derde Dutch Game Garden-locatie na Utrecht en Amsterdam-Noord. Het pand bevindt zich op loopafstand van treinstation Hilversum Sportpark. Ook Spil Games, een van de grootste Nederlandse gamesbedrijven, bevindt zich op die locatie. De Hilversumse DGG maakt deel uit van Werf35, een plaats waar volgens het DGG-persbericht “werken, wonen en horeca samenkomen”.

Wethouder Jan Rensen van Economische Zaken en Werkgelegenheid, zegt namens het Hilversumse College verheugd te zijn met de komst van Dutch Game Garden naar zijn stad. “De nieuwe vestiging verstevigt en verbindt de lokale gamesindustrie zoals dat ook in Utrecht gebeurt. Via de as Amsterdam-Hilversum-Utrecht ontstaat een internationaal concurrerende regio die de gamesindustrie voor het hele land naar the next level tilt.”

De officiële opening vindt plaats in mei.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Senior Project Manager Rembert Sierksma: rembert@dutchgamegarden.nl.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.