Nieuws
Now Reading
Thijmens SXSW dagboek • Dag 3: Mac ’n Cheese wedstrijd en een onverwacht feestje
0

Thijmens SXSW dagboek • Dag 3: Mac ’n Cheese wedstrijd en een onverwacht feestje

by Eric Bartelson12 maart, 2014

Dag 3

De laatste dag van de Game Expo. Het begint al een duidelijk ritme te krijgen. We zetten alles op, zetten een update op de Vita’s en zien andere indies brak binnen komen. Het blijkt net iets rustiger dan zaterdag te zijn, maar druk genoeg om absoluut nuttig te zijn.

Roy en Geert gaan tussendoor naar een Mac N Cheeze competitie. In de tuin van een kleine en drukke bar staan zo’n 30 locals met hun eigen versie van dit uber-Amerikaanse gerecht. Er zijn pittige en creamy varianten, en het is zelfs in ijsvorm te proeven. Als bezoeker krijg je wat whisky en de mogelijkheid om overal een paar happen van te nemen en op hun favoriet te stemmen.

Het is weer een dag van gezinnen. Een jongetje gaat de game spelen en komt vrij ver. Ik begin met zijn moeder te praten en hij blijkt net 5 te zijn geworden. Terwijl hij wereld 2 bereikt (“it’s pretty easy”) begint zijn zusje van 8 ook, die er meer moeite mee heeft. Ze is volgens haar moeder aan het leren om te programmeren, dus ik leg het meisje uit hoe ze de game in variabelen kan zien, iets wat ze veel interessanter vindt dan de game zelf.

Indie Megabooth

Tegen het einde van de dag houden de organisatoren van de IndieMegaBooth een praatje over hun project en hoe indies zichtbaarheid kunnen vergroten voor henzelf en hun games. Dan wordt het tijd om de booth af te breken en gedag te zeggen aan iedereen, waarvan de meesten binnen 2 weken weer op GDC te zien zijn. We gaan met een klein groepje eten in een hippie restaurant, en praten over dingen als eten, zaken doen, programmeren en California. Het enige minpunt is dat vanwege SXSW bijna alles op is de keuken, maar uiteindelijk heeft iedereen wat te eten.

We sluiten de avond af met een groepje van 20 bij iemand thuis. Daar vieren we de release van zijn project aan de hand van bier en games. We spelen non-stop J.S Joust, waarbij alle regels (= geen) nageleefd worden. Schoppen, knuffels gooien, judo-worpen en een enkele bitchslap zorgen voor spannende battles. Een prima en supergezellige afsluiting van de SXSW Game Expo.

Nu kunnen we een paar dagen relaxed SXSW beleven alvorens we naar GDC gaan. Daar gaan we nog een keer vlammen!

Hoe kom je bij al dat soort feestjes en gezelligheid?  
Wees gezellig! Ga op het event andere games spelen, maak een praatje met de ontwikkelaars en vraag (als het klikt) op het eind van de dag of er avondplannen zijn. Zo kom je altijd wel ergens uit, en kom met met nog veel meer mensen in aanraking, en maak je van een event en echt leuke (en nuttige) ervaring.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.