Nieuws
Now Reading
Nieuws • Vier Nederlanders en een Belg doen mee met indieprogramma van Xbox One
0

Nieuws • Vier Nederlanders en een Belg doen mee met indieprogramma van Xbox One

by Eric Bartelson28 februari, 2014

ID@Xbox, het indieprogramma van Microsoft dat specifiek is opgezet voor Xbox One development heeft gisteren een lijst met studio’s vrijgegeven die zich hebben aangesloten. Het gaat hier niet om bedrijven die exclusief voor Xbox werken, maar in ieder geval óók op deze console hun games uitbrengen. Nadat Sony opzichtig met indie studios had lopen flirten, kon Microsoft niet achterblijven. Met 200 aangesloten developers lijkt het de goede kant op te gaan.

In die lijst staan vier Nederlandse studio’s en een Vlaamse. Het gaat om de volgende studio’s met daarachter tussen haakjes de games waarmee ze waarschijnlijk op de XBone uitkomen: Codeglue (Terraria?), Vertigo Games (World of Diving?), Frambosa (Sneaksneak?), MeinMein (Sneaksneak?) en Larian Studios (Divinity: Original Sin?). Wie volgt?

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.