Nieuws
Now Reading
Nieuws • Nederlands Lunagames scoort meer dan 150 miljoen downloads op Nokia, blijft platform ondersteunen
0

Nieuws • Nederlands Lunagames scoort meer dan 150 miljoen downloads op Nokia, blijft platform ondersteunen

by Matthijs Dierckx28 februari, 2014

Met een stel spotgoedkope smartphones probeert Nokia de onderkant van de markt te pakken, voornamelijk in opkomende markten als Afrika. Met een ogenschijnlijk ingewikkelde Android/Windows-combi en een eigen store klinken de devices niet direct als een interessante propositie voor developers en publishers. Toch scoort het Nederlandse Lunagames er geweldig mee, zo vertelde CEO Richard Hazenberg on stage tijdens Nokia’s keynote (foto boven).

Meer dan 150 miljoen downloads behaalde de publishers/developer in de Nokia Store. Tijdens de keynote van Stephen Elop — voormalig CEO van Nokia, maar nu als Executive Vice President van Microsoft nog steeds de baas over de phonefabrikant — kondigde Lunagames’ Hazenberg aan 20 titels te lanceren voor het Nokia X-platform (skip naar 49:49):

Lunagames is developer en publisher van mobile games op andere iOS, Android, Blackberry, Windows Phone en natuurlijk Nokia. Volgens eigen zeggen heeft het bedrijf in totaal meer dan 250 miljoen downloads (waarvan dus meer dan de helft via Nokia) en dagelijks zo’n twee miljoen actieve gebruikers.

The Verge heeft een samenvatting van Elops keynote tijdens de MWC 2014.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.