Nieuws
Now Reading
Video • Ronimo ontwikkelt Swords & Soldiers II voor Wii U
0

Video • Ronimo ontwikkelt Swords & Soldiers II voor Wii U

by Matthijs Dierckx27 februari, 2014

Middels bovenstaande teaser-trailer kondigde Ronimo Games vandaag zijn nieuwe game aan: Swords & Soldiers II voor de Wii U. Binnenkort kunnen we meer vertellen over de game die het directe vervolg is op het commerciële debuut van Ronimo.

De eerste Swords & Soldiers verscheen in 2009 voor de Wii en won in dat jaar de eerste Control Industry Award voor beste game van Nederlandse bodem. Inmiddels is de game uitgebracht op Steam, iOS, Android, Nintendo 3DS en PlayStation 3. De oorspronkelijke versie is met een gewogen gemiddelde van 84 op Metacritic nog steeds een van de hoogst gewaardeerde Nederlandse games ooit.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.