Nieuws
Now Reading
Nieuws • Geniaal Kinect-concept wint Kleine Uil 2014
0

Nieuws • Geniaal Kinect-concept wint Kleine Uil 2014

by Matthijs Dierckx26 februari, 2014

Het Bredase Team Ferrara heeft gisterenavond de Kleine Uil 2014 gewonnen. De game Fru, waarin de speler met zijn lichaam het level beïnvloedt, maakte zoveel indruk op het publiek van Control Gamelab, dat het meer dan de helft van de stemmen wist te veroveren.

De Kleine Uil is de prijs voor de beste Global Game Jam-game van Nederland. Fru is de uiteindelijke winnaar uit een veld van meer dan honderd games die tijdens de jam in januari gemaakt zijn. Heel verrassend was dat overigens niet, de game kreeg vrij snel na de Global Game Jam al wereldwijd aandacht.

Later vandaag volgt de fotoreportage van Control Gamelab X.

[blu_get_posts
title = “Meer nieuws over de Global Game Jam 2014”
type_of_post = “post”
type = “list”
show_categories = “2080”
offset = “0”
per_page = “6”
show_excerpt = “0”
show_filter = “0”
show_category_filter = “0”
order_by = “newest”
columns = “2”
remove_load_more =”0″]

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.