Nieuws
Now Reading
Video • Nieuwe studio introduceert debuutgame: Interstellar Rift
0

Video • Nieuwe studio introduceert debuutgame: Interstellar Rift

by Matthijs Dierckx25 februari, 2014

Split Polygon is een nieuwe studio in Breda en werkt sinds een jaar aan Interstellar Rift. Gisteren kwam de studio voor het eerst naar buiten middels bovenstaande video.

In de woorden van mede-oprichter en Lead Artist Alexander Immerzeel: “Interstellar Rift is een Space sim waar je alleen of met je vrienden een ruimte schip bemandt in een willekeurig gegenereerd heelal. Met behulp van onze flexibele ship builder kun je je ruimteschip zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant volledig aanpassen aan jouw smaak en behoefte. Vecht met andere spelers of computer gestuurde vijanden of verken het heelal om nieuwe grondstoffen en voorwerpen te vinden om je schip verder uit te bouwen.”

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.