Nieuws
Now Reading
Video • Als opwarmertje voor vanavond: coole repo over de jam in Hilversum
0

Video • Als opwarmertje voor vanavond: coole repo over de jam in Hilversum

by Matthijs Dierckx25 februari, 2014

Vanavond kiest het publiek van Control Gamelab X de derde winnaar van de Kleine Uil, de prijs voor de beste, leukste of meest originele Global Game Jam-game van Nederland. Een van de kanshebbers is Double Kilt, publiekswinnaar in Hilversum. Hoe die game tot stand is gekomen is te zien in deze reportage die Sasja Opdam maakte van het jam-weekend.

Control Gamelab is een live talkshow over game development en staat vanavond dus geheel in het teken van de Global Game Jam 2014. Voor de pauze presenteren de kanshebbers hun games on stage, in de pauze brengt het publiek zijn stem uit. Na de break een interview met Thijmen Bink van Digital Dreams. Zij scoorden op basis van een Global Game Jam-game een contract bij Sony voor een Vita-release. DGG-director JP van Seventer vertelt over zijn ervaringen met crunches in de praktijk, die soms weghebben van maandenlange non-stop gamejams.

Control Gamelab X wordt geproduceerd in samenwerking met de Dutch Game Garden. Co-productie: Pakhuis de Zwijger. Deze Control Gamelab is geheel in het Engels.

Dinsdag 25 februari om 19:00 uur. Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. KLIK HIER.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.