Control
Now Reading
Video • Dutch Game Awards, Grendel Games, Triangle Studios, Gameship in Fryslân Dok
0

Video • Dutch Game Awards, Grendel Games, Triangle Studios, Gameship in Fryslân Dok

by Matthijs Dierckx24 februari, 2014

Omroep Fryslân draaide de afgelopen maanden een zeer kijkwaardige documentaire over de gamesindustrie in Friesland. Het begint en eindigt bij de overwinning van Grendel Games op de Dutch Game Awards en daar tussen komen de Global Game Jam, Triangle Studios en Gameship aan bod. Mooie bonus: de ontstaansgeschiedenis van Grendels Underground.

Is je Fries goed genoeg, bekijk hem hieronder zonder ondertiteling. En anders ien, twa, trije hier klikken.

Video niet zichtbaar? Klik hier!

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.