Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Belgische modeontwerper zet anti-Poetin sentiment om in ludieke game
0

Uit Nu! • Belgische modeontwerper zet anti-Poetin sentiment om in ludieke game

by Eric Bartelson18 februari, 2014

De Belgische modeontwerper Kristof Buntinx heeft op zijn eigen website een aankleedspel gezet met de Russische president Poetin in de hoofdrol. Het in boxershort gehulde staatshoofd kan in Putin’s Fabulous Wardrobe naar eigen inzicht aangekleed worden met kleding uit Buntix’ collectie. Een spannende boxer met hamer en sikkel? Check. Een kek glitterjurkje? Check. Bijpassende handtas? Check. En als kers op de taart een mooie hoed. Check.

De game is gemaakt uit protest tegen de anti-homowet die onlangs in Rusland werd aangenomen en het toenemende geweld tegen anders-geaarden daar. Eerder al maakte Buntinx een homo erotische kalender en boxershorts met Russische prints als protest. Wie de game heeft gemaakt wil Buntinx niet zeggen: “Uit angst voor Poetin wil hij liever in de schaduw werken. Best begrijpelijk eigenlijk, maar dat is toch erg?”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.