Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • De sluipschutters van Xform houden van ontploffingen in Sniper Team 2
0

Uit Nu! • De sluipschutters van Xform houden van ontploffingen in Sniper Team 2

by Eric Bartelson12 februari, 2014

Sluipschutters zijn over het algemeen sneaky gasten die urenlang op een dak liggen te wachten totdat ze een welgemikte kogel door de schedel van een nietsvermoedend doelwit jagen. Ongezien en stil is het devies. Maar niet de sluipschutters van het elite Sniper Team 2 van Xform. Zij houden niet zo stil en ongezien. Net als de Xformers zelf blazen ze het liefst hun tegenstanders op met een zo luid mogelijke knal en een zo groot mogelijke vuurbal.

Komt dat even mooi uit. In Sniper Team 2 zitten genoeg krachtige wapens en strategisch geplaatste, licht ontvlambare, rode vaten en tankwagens om iedereen tevreden te stemmen. Behalve de arme tegenstanders natuurlijk die zich gewillig laten afslachten. In latere levels geven ze wel steeds beter verweer, maar tegen die tijd heb je ook de beschikking over air support en andere fijn wapentuig. Switchen tussen vier teamleden op verschillende locaties in het level, schieten vanuit een helikopter en dat alles in Flash 3D, dus gewoon in de browser.

Xform-baas Pieterik van Groesbeek tot Albers pinkt een traantje weg als hij vertelt over Sniper Team 2. “Sommige mensen noemen het een afwijking en lopen met een grote bocht om ons heen, maar wij houden nou eenmaal van dingen die BadaBoem gaan. We zijn al eens bij een psychiater geweest hiervoor, maar hij zei dat hij ons niet wilde helpen. ‘Blijf mooie explosieve games maken!’ zei hij. Nou ja… dat doen we dus. Dit is weer een pareltje in de Flash-oester.”

sniper team 2

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.