Nieuws
Now Reading
Nieuws • Is Vlambeer straks de tweede Nederlandse studio die een Bafta wint?
0

Nieuws • Is Vlambeer straks de tweede Nederlandse studio die een Bafta wint?

by Eric Bartelson12 februari, 2014

Er lijkt maar geen einde te komen aan de zegetocht van Ridiculous Fishing, de iOS-game van Vlambeer. Na iPhone Game of the Year van Apple en Dutch Game Award voor Best Mobile Game is Ridiculous Fishing nu ook genomineerd voor een Bafta in de categorie Best Mobile and Handheld. Als Vlambeer wint, is het de tweede Nederlandse studio die zo’n gouden masker krijgt. IJsfontein heeft tot nu toe de enige andere in Nederland voor de game Masters of the Elements (Meesters van Macht).

Jan Willem Nijman van Vlambeer reageerde vol ongeloof op de nominatie: “Het is super tof, maar al die nominaties en prijzen zijn nog steeds heel erg onwerkelijk. Het is een heel andere wereld dan het kleine kantoor vol rotzooi waar we elke dag in zitten.” De uitreiking is 12 maart in Londen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.