Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • 99 Bricks Wizard Academy van Weirdbeard is de perfecte ‘nog-één-keertje-dan’ game
0

Uit Nu! • 99 Bricks Wizard Academy van Weirdbeard is de perfecte ‘nog-één-keertje-dan’ game

by Eric Bartelson5 februari, 2014

We hebben de heren van Weirdbeard hoog zitten hier op de redactie van Control. (551 meter op dit moment.) De Amsterdamse studio bouwde twee jaar geleden geheel belangeloos onze fantastische interactieve kerstkaart als verjaardagscadeau (Control bestond 5 jaar). Vanaf vandaag is 99 Brick Wizard Academy gelanceerd in de Nederlandse App Store. Soft launch noemen ze het eufemistisch. Ja ja… Soft launch van hard drugs! (588 meter nu)

99 Bricks is namelijk zo’n verslavend ‘nog-een-keertje’ spelletje dat in de jacht naar een hogere toren heel achteloos hier en daar de minuten wegpikt. Hoe? Met de mechanics van Tetris (blokjes in de bekende vormen vallen naar beneden) heeft Weirdbeard een wezenlijk ander spel bedacht. Het maakt namelijk niet uit of je de blokjes netjes laat aansluiten, want het doel is niet om ze weg te spelen maar om zo hoog mogelijk te bouwen. (woohoo! 621 meter!) Geen begrenzing aan de zijkanten en physics maken het torenbouwen ook nog eens extra lastig om maar te zwijgen van je concurrerende collega’s die er een duivels genoegen in scheppen om je zorgvuldig gefabriceerde bouwsel te saboteren met vervelende obstakels zoals ijsblokken, reuzenblokken, onzichtbare blokken of lastige vogels. (Aaaargh! 436 meter)

99 Bricks Wizard Academy is gratis te downloaden voor iOS in Nederland. Binnenkort mag de rest van de wereld ook proberen de hoogste toren te bouwen. (Ha! 855 meter!) Nou vooruit, nog één keertje dan…

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.