Nieuws
Now Reading
Video • Tetris + Physics = 99 Bricks Wizard Academy — de nieuwe game van WeirdBeard
0

Video • Tetris + Physics = 99 Bricks Wizard Academy — de nieuwe game van WeirdBeard

by Matthijs Dierckx31 januari, 2014

Het lijkt erop dat WeirdBeard dan eindelijk zijn mobiele versie van 99 Bricks aan het publiek gaat toevertrouwen. De game kent een lange voorgeschiedenis (zie hieronder) en verdiende in een eerdere versie al eens een Dutch Game Award-nominatie.

99 Bricks is Tetris + physics. En natuurlijk nog een hele berg extra gameplay features, die de studio vrij duidelijk weet uit te leggen in de bovenstaande trailer. Als alles goed gaat staat de game volgende week exclusief in de Nederlandse App Store.

99 Bricks Geschiedens

99 Bricks: Wizard Academy is het vervolg op de Flash hit 99 Bricks uit 2008.

99 Bricks Classic is uitgebracht in 2008 op Kongregate.com en is sindsdien meer dan 15 miljoen keer gespeeld op honderden game portals en in alle landen van de wereld. Het doel van de game was simpel, bouw een zo hoog mogelijke toren met met exact 99 blokjes

In 2009 is er een spin-off uitgebracht op Armor Games: 99 Bricks: Legend of Garry. Hier moest de speler  naast bouwen ook verschillende puzzles oplossen.

In 2010 is een variant ontwikkeld (Technoid Trouble) voor de in Nederland ontwikkelde online Flash MMO Club Galactik van Virtual Fairground.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.