Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Help gestrande aliens de weg naar huis te vinden in Lost Oddies van Youda Games
0

Uit Nu! • Help gestrande aliens de weg naar huis te vinden in Lost Oddies van Youda Games

by Kitty Calis22 januari, 2014

Als het ruimteschip van een stel vriendelijk ogende ruimtewezens geraakt wordt door een meteoriet, is het onbestuurbaar en valt het naar de dichtstbijzijnde planeet. Daar moeten de kleurige wezentjes hun buiksymbool weer terugvinden om terug naar huis te kunnen. Buiksymbool? Denk aan een navel in de vorm van een kruisje, rondje, vierkantje enzovoort. De puzzels die volgen, want Lost Oddies is een puzzelgame, zijn gebaseerd op het matchen van het buiksymbool met hetzelfde symbool op de grid. Maar het is niet slechts een kwestie van de alien naar de juiste plek slepen, dat zou een wel heel makkelijke puzzel zijn he? De ruimtemannetjes met hetzelfde symbool zijn aan elkaar gepaard, waar ze ook staan op het veld. Beweeg je bijvoorbeeld het kruismannetje naar beneden, dan beweegt het andere mannetje ook naar beneden. Zo ontstaan echte breinbrekers. Youda Games heeft met Lost Oddies een vernuftige iOS puzzelgame gemaakt die er door de schattige ruimtewezens ook nog eens toegankelijk uitziet. De game is gratis op iOS met als in-app purchases hints voor lastige puzzels. Audio is verzorgd door Dutch Game Award winnaar Maarten Bonder en Thomas Kalksma.

About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs