Nieuws
Now Reading
Nieuws • Indievelopment 2014 onthult datum, locatie en eerste spreker
0

Nieuws • Indievelopment 2014 onthult datum, locatie en eerste spreker

by Matthijs Dierckx13 januari, 2014

Indievelopment is een –nee, dé conferentie over indie-games-development in Nederland. Georganiseerd door studenten van de Universiteit Utrecht beleefde het vorig jaar een prachtige editie. Ondanks het wegvallen van subsidie is het de groep gelukt een derde aflevering uit de grond te stampen: op 7 april in het Zijdebalen Theater in Utrecht.

De eerste spreker die de organisatie bekendmaakte is Michael Cook. Wellicht heb je die naam de laatste tijd voorbij zien komen, hij is immers de maker van ANGELINA — het programma dat games programmeert. Maar dat laten we hem liever zelf uitleggen:

Nieuw op Indievelopment dit jaar is een expositie met 400 vierkante meter ruimte voor Nederlandse (en Vlaamse) developers (kosten €100). Tickets kosten 30 euro, maar studenten krijgen tijdens de early bird-periode een korting van 50%. Ze zijn binnenkort te koop.

Ga voor meer info naar www.indievelopment.nl

Ter afsluiting mijn favoriete Indievelopment-lezing van vorig jaar:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.