Nieuws
Now Reading
Video • In de onderwereld zijn geen textures, welkom in Oberon’s Court
0

Video • In de onderwereld zijn geen textures, welkom in Oberon’s Court

by Eric Bartelson10 januari, 2014

Oberon’s Court is een vrijetijdsproject van Little Chicken medebaas Tomas Sala, inderdaad dezelfde die gisteren een goed onderbouwd weerwoord had op het Volkskrant-opiniestuk over gameverslaving. Sala maakt overdag voornamelijk serious games (en een enkele advergame), maar zijn hart ligt evenzeer bij entertainment games. Hij ontwikkelde in de avonduren al eens de Skyrim-mod Moonpath to Elsweyr, die hoog in de lijst van meest gedownloade mods staat.

Sala dacht na de afronding van Moonpath lang na over wat het volgende hobbyproject zou worden. Moest hij niet gewoon lekker met de voeten omhoog en lekker niks doen? Nah… Dat zit niet in de aard van de gamedesigner. In plaats daarvan bedacht Sala een wereld en een achtergrondverhaal waar hij een nieuwe game aan kon koppelen. In een interview met Control naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Little Chicken zei hij al eens: “Ik wil met elke game een verhaal vertellen. Een verhaal geeft diepgang en betekenis aan een game, het zorgt ervoor dat een speler meer tijd wil investeren omdat hij geeft om wat er gebeurt.”

Die wereld werd Oberon’s Court. Een fantasie wereld vol dolende zielen die de speler gebruikt in zijn duistere plannen. De game is een squad-based 3D RTS met duidelijke RPG invloeden. De graphics van Oberon’s Court bestaan nu volledig uit polygonen, textures ontbreken in deze versies en laten we eerlijk zijn, wie mist ze? Sala heeft dat gedaan zodat de game moeiteloos loopt op vrijwel alle smartphones en tablets. Voor de PC-versie belooft hij wel ‘alle graphics bells and whistles’. Verwacht de game in de komende maanden. Help ‘m hier door de Steam Greenlight.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.