Nieuws
Now Reading
Nieuws • Gamesmuziek in het (kinder)theater: King of Games
0

Nieuws • Gamesmuziek in het (kinder)theater: King of Games

by Matthijs Dierckx7 januari, 2014

Liefhebbers van gamesmuziek komen in Nederland steeds vaker aan hun trekken. En nu is het tijd voor de kleintjes met de voorstelling King of Games.

Na de Games in Concerts en het Indie Games Concert hebben DutchGameMusic, het Rotterdams Philharmonisch en het Residentie Orkest de handen ineengeslagen en een kindervoorstelling ontwikkeld met als thema games en gamesmuziek.

In de voorstelling doet hoofdpersoon Jim een Tron en belandt in een console. De muziek van een game is stuk en onze held moet dat rechtzetten en en passent een prinses redden. Het is een kindervoorstelling, dus dat vraagt om interactie met het publiek — uiteraard in de vorm van een game.

De muziek is onder andere afkomstig uit Final Fantasy, Super Mario Bros. en Angry Birds en wordt aangevuld met nieuwe composities van gamescomponist Than van Nispen t. P.

Kaarten zijn te koop via onderstaande links:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.