Nieuws
Now Reading
Video • Tengu Games’ debuut Elementalist is gemaakt aan de keukentafel
0

Video • Tengu Games’ debuut Elementalist is gemaakt aan de keukentafel

by Eric Bartelson30 december, 2013

Vers afgestudeerd van school en dan meteen een bedrijf starten, Matthys van den Berg en Baldi Konijn deden het. Ze noemen hun studio Tengu Games en opereren vanuit de keuken van Konijns huis. Aan de keukentafel werkten ze gezamenlijk aan hun debuutgame Elementalist die inmiddels klaar en door de keuring van Apple is. Verwacht ‘m begin januari.

Tengu Games begon eigenlijk als studententeam dat voor de competitie van studentencongres indievelopment een game bouwde. Deze game -Offworld- won derde plaats met honorable mentions voor Best Art, Best Sound en Most Feature Rich (ja, wij hadden ook nooit gehoord van een dergelijke categorie -red). Dat succes sterkte Van den Berg en Konijn in hun voornemen om na het afstuderen aan het Media College verder te gaan als professioneel team. Ze kregen verder versterking van Bart Stoop die code, muziek en audio voor zijn rekening nam.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.