Nieuws
Now Reading
Nieuws • Tingly Games, het bedrijf van Ard Bonewald en Mark Overmars, lanceert Greeting Games
0

Nieuws • Tingly Games, het bedrijf van Ard Bonewald en Mark Overmars, lanceert Greeting Games

by Eric Bartelson30 december, 2013

Het nieuwe project van Tingly Games  heet Greeting Games en is nu live, maar nog wel in beta. Het idee is simpel, stuur een digitaal kaartje met een persoonlijke boodschap. De ontvanger kan dat bericht pas lezen na het spelen van het ingesloten spelletje. Zolang de site in beta is, zijn de kaartjes gratis te versturen, later vraagt Tingly daar een klein bedrag voor. Hoeveel? Dat is nog niet duidelijk.

Achter Tingly Games zitten ex-GameHouse studiobaas Ard Bonewald en gameprofessor Mark Overmars. Aanvankelijk zat de studio in de Dutch Game Garden in Utrecht, maar al snel groeide het daar uit zijn jasje.Nu zit Tingly Games in Rotterdam. Het idee van Greeting Games kwam van Bonewald en hij vond een ideale partner in Mark Overmars. Zowel de financiering als de tech achter de html5 wenskaarten komt van Overmars.

De spelletjes die met de Greeting Games worden meegestuurd, zijn een keur aan bekende concepten als Majong, Sudoku, bubbelshooter en legpuzzels. De spellen draaien op elk platform dat internet ondersteunt. Grappig detail: twee artists werkzaam bij Tingly Games –Gerrit Willemse en Dick Grinwis– hebben in het verleden covers gemaakt voor Control Magazine.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.