Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Colorpickle van Flavour krijgt tweede leven op iOS
0

Uit Nu! • Colorpickle van Flavour krijgt tweede leven op iOS

by Eric Bartelson23 december, 2013

Het is ruim twee jaar geleden, begin 2011, dat Colorpickle uitkwam voor Facebook. Een even simpel als vermakelijk spelletje waarin je het als groeiend rondje opnam tegen agressieve driehoekjes. Maar het duurde nog een half jaar totdat Colorpickle écht een serieuze tijdvreter werd. De toevoeging van geluid maakte het spel pas echt compleet (tot die tijd speelde het spel in doodse stilte). Elke keer als de speler nu zijn rondje liet groeien, startte een nieuw stukje muziek in een andere stijl. Om een paar seconden later weer te veranderen in een geheel ander muziekje. Heel catchy en grappig. Speel hier de Flash versie in de browser.

Fast forward naar anno nu en dezelfde game is nu beschikbaar op iOS met een slimme besturing die heel logisch is en daarom vast flink wat iteraties heeft doorlopen. Gebleven is het simpele gegeven van het groeien van de cirkel en het ontwijken van de dichterbij komende driehoekjes. Ook de muziek is onveranderd goed in deze versie dus ik kan weinig anders doen dan Colorpickle van Flavour en Allon Games ten zeerste aanraden. Of afraden als je nog wat werk gedaan wilt krijgen vandaag.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.