Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Shell zoekt nieuwe werknemers via online game van Ranj
0

Uit Nu! • Shell zoekt nieuwe werknemers via online game van Ranj

by Eric Bartelson18 december, 2013

Ok, de kop klopt niet helemaal. Shell is niet op zoek naar nieuwe medewerkers via de Shell Explorer Game, want ook al heb je daar de high score te pakken, het betekent niet automatisch een dikke baan bij het energiebedrijf. De online game, ontwikkeld door Ranj Serious Games, moet spelers het gevoel geven dat een baan bij Shell een serieuze optie is. Recruitment awareness dus.

In het spel krijg je een beperkt budget (want 500 miljoen dollar is een fooitje voor het bedrijf dat een omzet van 467 miljard dollar draait) en beperkte tijd (7 minuten) om de aarde af te schuimen voor nieuwe plekken om te exploiteren. Seismologisch onderzoek moet uitwijzen wat de beste plek is voor een boortoren. Werk samen met de plaatselijke natuurbeschermers om ecologische schade te voorkomen en pomp vervolgens met een gerust hart de miljoenenwinsten uit de grond. Met alle goed uitgevoerde acties zijn punten te verdienen. De eindscore kan je uploaden en vergelijken met spelers van over de hele wereld.

Check hieronder de trailer van de game en speel ‘m hier.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.