Nieuws
Now Reading
Video • De nieuwe game van Game Oven laat spelers eh… dansen!
0

Video • De nieuwe game van Game Oven laat spelers eh… dansen!

by Matthijs Dierckx17 december, 2013

Waar Game Ovens vorige project, Friendstrap, spelers dwong een telefoon zolang mogelijk en vooral gezamenlijk vast te houden, gaat het nieuwe Bounden nog een stapje verder. Middels ingenieuze 3D-achtige gameplay dwingt het spelers een soort duet te dansen.

De studio, nog steeds vooral bekend dankzij iPad-hit Fingle, werkt samen met Het Nationale Ballet dat diverse dansen zal choreograferen. Hoewel wij in eerste instantie dachten aan een hoax, lijkt het erop dat dit daadwerkelijk aan de hand is. Hoe dan ook: het ziet er grappig uit (zie video).

Game Oven gaat de rest van het development filmen en delen. Een trend die aan populariteit wint onder ontwikkelaars en over het algemeen zeker geen slechtere games oplevert.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.