Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • A Knight to Remember van Yoeri Staal is de kortste epische game ooit
0

Uit Nu! • A Knight to Remember van Yoeri Staal is de kortste epische game ooit

by Eric Bartelson17 december, 2013

Ruim een maand geleden won Yoeri Staal een award tijdens de Casual Connect in Kiev, maar toen was de game nog niet uit. Pas nu weten we dat die award ook echt verdiend was. Met de game A Knight to Remember wilde Staal ‘een volledig episch verhaal vertellen binnen de aandachtsspanne van de gemiddelde Flash gamer’. En ik kan vertellen dat het 9 zeer vermakelijke minuten zijn. Check de game zelf hier.

Beter dan het bekijken van de wat rommelige trailer hierboven is het spel zelf even spelen. Een ridder komt bij bewustzijn en herinnert zich niets. Als hij bruut wordt weggestuurd door een wachter slaan de stoppen door en gaat het gevecht aan. Het is heel passend dat het vechten via een potje memory gaat. Zoek twee dezelfde kaartjes bij elkaar voor een aanval of verdedigen, healen etcetera. Aan het eind van het gevecht krijgt de vergeetachtige ridder weer een snipper informatie waarmee hij steeds dichter bij de ontknoping komt. Het is een soort Memento in Flash.

a knight to remember1

Check hieronder het praatje dat Yoeri Staal hield over A Knight to Remember op Casual Connect in Kiev.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.