Nieuws
Now Reading
Nieuws • Apple’s iPhone Game of the Year? Jawel: Ridiculous Fishing
0

Nieuws • Apple’s iPhone Game of the Year? Jawel: Ridiculous Fishing

by Matthijs Dierckx17 december, 2013

Er lijkt geen einde te komen aan de zegetocht van Vlambeers Ridiculous Fishing. Eerder betitelde PocketGamer.biz het spel al als beste iPhone-game ooit, ontvingen de makers een Apple Design Award en het duo stond vorige maand op het podium met een Dutch Game Award in handen. En zojuist is bekend gemaakt dat Apple Ridiculous Fishing heeft uitgeroepen tot iPhone Game of the Year.

Gezien de tienduizenden games die elk jaar voor het platform verschijnen een waarlijk indrukwekkende prestatie. Ridiculous Fishing is dus gewoon een klassieker geworden, eentje die in de geschiedenisboeken terecht komt. Gevraagd naar een reactie zegt Vlambeers designer Jan Willem Nijman: “Ik geloof het nog niet helemaal. Heel onwerkelijk eigenlijk.”

Voor bezitters van Android-devices die zelf eens willen zien ‘what all the fuss is about’: nog tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards lanceerde Vlambeer de titel voor Android.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.