Nieuws
Now Reading
Nieuws • ISOTX neemt afscheid van groot deel medewerkers
0

Nieuws • ISOTX neemt afscheid van groot deel medewerkers

by Matthijs Dierckx9 december, 2013

ISOTX, ontwikkelaar van de online MMO/RTS March of War, neemt afscheid van een groot deel van zijn personeel. Exacte cijfers maakt het bedrijf niet bekend, maar uit een rondvraag blijkt dat het om een substantieel percentage gaat. Tot voor kort had de studio ongeveer 40 medewerkers.

Vorige week tijdens de netwerklunch in de Dutch Game Garden, hadden enkele medewerkers van de ontwikkelaar al hun naam op het bord geschreven onder het kopje “Zoekt werkt”. En ze waren dus niet de enigen. Op ons verzoek gaf het bedrijf daarop de volgende verklaring af:

Het team van ISOTX heeft twee jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van March of War, een gigantische en complexe game dat een groot team vereiste.

Nu de lancering van March of War op handen is, is de noodzaak voor zo’n groot team niet meer aanwezig.

ISOTX wil alle collega’s die March of War mogelijk hebben gemaakt bedanken en wenst hen veel succes in de toekomst.

Ook mede-oprichter van het bedrijf, Vincent van Geel, is momenteel niet meer werkzaam voor de studio. Betrokkenen willen hier niets over kwijt, maar het lijkt erop dat Van Geels vertrek het voorlopig laatste hoofdstuk is van een machtsstrijd tussen de verschillende oprichters.

Naast Van Geel is ook een deel van het overige management niet meer werkzaam voor ISOTX.

Of de studio met een kleiner team de strategie van episodical releases kan volhouden, is niet bekend.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.