Nieuws
Now Reading
Nieuws • Spil Games wil 5 miljoen dollar investeren in HTML5
0

Nieuws • Spil Games wil 5 miljoen dollar investeren in HTML5

by Matthijs Dierckx6 december, 2013

Spil Games heeft vijf miljoen dollar ‘geoormerkt’ voor HTML5. Daarmee wil de online-gigant developers ondersteunen met het porten van bestaande games naar HTML5 of de ontwikkeling van ‘native’ HTML5-apps sponsoren.

Spil Games probeert al jaren het percentage HTML5-games in zijn portfolio op te krikken. Ruim drie jaar geleden startte het een eerste offensief en heeft sindsdien geregeld HTML5-projecten op poten gezet, van wedstrijden tot GameJams samen met Google.

Maar tot op de dag van vandaag zijn de meeste games op de druk bezochte portals van het bedrijf nog gewoon in Flash. En dat is in een tijd waarin meer en meer mensen hun games via een mobiel device consumeren bepaald niet handig. Daarbij komt dat de online stores voor bedrijven als Spil Games niet aantrekkelijk zijn, zij draaien juist grotendeels op de (reclame)inkomsten via eigen portals.

Vijf miljoen dollar dus, te besteden in 2014, louter aan HTML5-games. Daarmee betaalt Spil de eerder genoemde hulp bij het development maar ook marketing en PR. In de woorden van Dan Prigg, Senior Director of Games:

Mobile developers face increasing obstacles in developing native apps—it’s expensive, app stores are crowded marketplaces, and they have to make multiple versions of their games for different devices. We believe HTML5 development can offer the best solution to most of these obstacles. With our massive investment next year, we are demonstrating our confidence in the future of HMTL5. Our goal is to help remove the risks for developers with financial, technical and marketing support.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.