Nieuws
Now Reading
Nieuws • Voor Reign of Bullets geldt ‘hoe meer wapens hoe meer vreugd’
0

Nieuws • Voor Reign of Bullets geldt ‘hoe meer wapens hoe meer vreugd’

by Eric Bartelson4 december, 2013

In een Bullet Hell geldt maar 1 regel: Overleven. Er zijn verschillende manieren om ongeschonden uit een zee (of zoals Japanners zeggen: gordijn) van vijandige projectielen te komen. Belangrijkste is ontwijken, soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een andere belangrijke is terugschieten. En dat is precies waar Reign of Bullets van Critical Bit de nadruk op legt.

Alle wapens zijn vrij te plaatsen op het luchtschip en naar eigen inzicht te richten door de speler. Als vervolgens de intensiteit en frequentie van de wapens ook zelf te regelen zijn, begint Reign of Bullets opeens wel heel interessant te klinken. De game is een voorzetting van de gratis te spelen game Lots of Guns die de studio eerder voor Kongregate maakte. Medeoprichter Friso Roolvink heeft een duidelijk pad uitgestippeld voor de game: “Het doel is een release op Steam.” Verwachting is dat de game in het voorjaar van 2014 klaar is. “Het is onze eerste serieuze entertainmenttitel, dus behoorlijk spannend allemaal.”

Op dit moment is het spel in private beta op Desura. Critical Bit is verder op zoek naar testers, check de Facebook pagina voor meer informatie.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.