Nieuws
Now Reading
Nieuws • Pim Bouman stopt als voorzitter Dutch Games Association – nieuwe kandidaten gezocht
0

Nieuws • Pim Bouman stopt als voorzitter Dutch Games Association – nieuwe kandidaten gezocht

by Matthijs Dierckx25 november, 2013

Zojuist heeft de Dutch Games Association bekend gemaakt dat Pim Bouman na twee jaar stopt als voorzitter van de branchevereniging. De DGA is nu op zoek naar nieuwe kandidaten die zich verkiesbaar willen stellen. In januari kiezen de leden Boumans opvolger.

Met een tweede kindje op komst en een eigen bedrijf (Gamious), lukte het Bouman niet de tijd vrij te maken die nodig was om het voorzitterschap goed uit te oefenen. Zijn grootste wapenfeit is de succesvolle lobby voor de gamesindustrie binnen de zogenaamde Top Sectoren. De DGA is de officiële trekker van het CLICKNL|Games, onderdeel van CLICKNL — het ‘kennis- en innovatienetwerk voor de creatieve industrie’.

Bouman werd in januari 2012 gekozen tot derde voorzitter van de DGA (na Frank van Oirschot en Jurrie Hobers).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.