Control
Now Reading
Nieuws • De nacht van Reus: Abbey Games grote winnaar Dutch Game Awards
0

Nieuws • De nacht van Reus: Abbey Games grote winnaar Dutch Game Awards

by Matthijs Dierckx20 november, 2013

Het jonge Abbey Games is gisterenavond laat in Amsterdam de grote winnaar geworden van de Dutch Game Awards. Maar liefst drie keer stonden de developers op het podium om een Uil in ontvangst te nemen voor hun game Reus: Best PC/Console Game, Best Entertainment Game Design en de overall prijs: de Control Industry Award.

Andere grote winnaars zijn Grendel Games voor Underground (Best Serious Game, Best Applied Game Design) en het ook al jonge team van Ostrich Banditos voor Westerado (Best Art Direction, Best Browser Game).

Mooie momenten te over, in Pakhuis de Zwijger tijden de uitreiking. Een stotterende, totaal geschokte Rik Nieuwdorp bijvoorbeeld, die niet kon geloven dat hij zojuist de Uil voor Best Music & Audio Design had gewonnen. Of het studententeam van The Flock dat compleet uit zijn dak ging toen hun game werd uitgeroepen tot Best Student Game.

Het meest vervelende moment was voor Paladin Studios. Bij de aankondiging in de categorie Best Art Direction — waarvoor Paladins Momonga een grote kanshebber was — ging er even iets mis op de grote schermen waardoor het leek of Paladin zijn tweede uil mocht komen ophalen. (Sorry jongens!)

In de nieuwe categorieën wonnen Vanguard Games (Best Technical Achievement voor HALO: Spartan Assault) en Little Chicken & KLM (Best Co-production voor Aviation Empire).

Hier de complete lijst winnaars en daaronder het item van het NOS Journaal over Dutch Game Awards.

Best PC/Console Game

Reus

Abbey Games

Best Mobile Game
Ridiculous Fishing
Vlambeer

Best Browser Game
Westerado
Ostrich Banditos

Best Student Game
The Flock
Vogelsap

Best Art Direction
Westerado
Ostrich Banditos

Best Entertainment Game Design
Reus
Abbey Games

Best Music & Audio
Nott Won’t Sleep
Claynote (i.s.m. Monobanda, Developlay)

Best Serious Game
Underground
Grendel Games

Best Applied Game Design
Underground
Grendel Games

Best Co-Production
Aviation Empire
Little Chicken / KLM

Best Technical Achievement
Halo: Spartan Assault
Vanguard Games

Control Industry Award 2013 (Best Overall)
Reus
Abbey Games

(Foto: Arno Landsbergen)

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.