Nieuws
Now Reading
Trailer • Dark Day LA, gemaakt tijdens de Global Game Jam, volgende week uit op iPad
0

Trailer • Dark Day LA, gemaakt tijdens de Global Game Jam, volgende week uit op iPad

by Eric Bartelson1 november, 2013

De Global Game Jam is een weekendje lekker games bedenken en maken met vrienden, of juist onbekenden. 48 uur lang zweten en borrelen, kraken en piepen en na twee slapeloze nachten een creatie opleveren die vaak meer een goed idee is dan een goede game. De meeste games worden even gespeeld en snel daarna weer vergeten, weggespoeld met het water van een welverdiende douche. Maar niet Dark Day LA.

De game werd gemaakt in Hilversum door een team met ondermeer Tom Jacobs. Zowel de jury als het publiek koos Dark Day LA als onbetwiste winnaar en dat succes smaakte met name Jacobs naar meer. Hij maakte afspraken met de rest van het team en ging alleen verder met het ontwikkelen van de game. Met hulp van uitgever Gamious is Dark Day LA nu geschikt gemaakt voor iPad (en Philips uWand) en debuteert volgende week in de AppStore. Na de klik de trailer.

Twee gamers nemen het tegen elkaar op. De ene als Vampier die zich mengt met het gewone volk op de straat en als hij zich veilig waant een hap neemt uit een onbeschermd nekkie en het bloed van zijn slachtoffer drinkt om zijn eigen leven aan te vullen. De ander is een sniper die het monster moet stoppen. Hij houdt het publiek op straat in de gaten en probeert de vampier te spotten. Als je hem ziet kan je ‘m afknallen, maar pas op dat je niet een gewone burger raakt.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.