Control
Now Reading
Nieuws • Keynote Control Conference: The Making of Killzone: Shadow Fall
0

Nieuws • Keynote Control Conference: The Making of Killzone: Shadow Fall

by Matthijs Dierckx1 november, 2013

Het game design en de art van Killzone: Shadow Fall staan centraal tijdens de opening van Control Conference op 19 november in Amsterdam. Art Director Misja Baas en Principal Game Designer en Environment Art Director Arjan Bak gaan uitgebreid in op de ontwikkeling van de belangrijkste launchtitel voor de PlayStation 4.

Bak is het design-brein achter Shadow Falls grootste gameplay-feature, de Owl — een drone die spelers tal van nieuwe opties geeft en een grote impact heeft op de gameplay als geheel. Een ander groot verschil met voorgaande Killzone-titels vormen de visuals: meer kleur en meer natuur. Baas en Bak nemen de toehoorders mee in de beslissingen die ten grondslag lagen aan Guerrilla Games’ nieuwe mega-project.

Aardig detail is dat de conferentie dus opent met Killzone en eindigt met HALO.

LET OP: Vandaag is het de laatste dag van de Early Bird-korting! Vandaag kosten tickets voor de Pro Sessions (all access) €75, daarna €95.

PRO_LOGO_BIGControl Conference is het congres gericht op game developers en vindt plaats in Amsterdam op 19 november 2013.

Kaarten kosten 75 euro (ex. BTW) tijdens de Early Bird-periode (tot 1 november) voor de Pro Sessions (all access), het deel van het congres gericht op professionals. Daarnaast kunnen studenten en startende developers kaarten kopen voor de Indigo Classes, geprogrammeerd door Dutch Game Garden. Deze kosten 25 euro (incl. BTW).

Misja Baas en Arjan Bak vormen de openingskeynote van de Conference.

Meer informatie: www.controlconference.com.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.