Control
Now Reading
Nieuws • Keynote speech van 343 Industries en Vanguard: Designing Halo for touch
0

Nieuws • Keynote speech van 343 Industries en Vanguard: Designing Halo for touch

by Matthijs Dierckx25 oktober, 2013

Mike Ellis, Design Director van 343 Industries (HALO 4 en 5) en Martin de Ronde, Creative Director van Vanguard Games (HALO Spartan Assault), verzorgen de afsluitende keynote van de Control Conference.

Hoe breng je een van de grootste game-franchises naar touch based devices? 343 en Vanguard gaan in op de design challenges bij de ontwikkeling van HALO Spartan Assault.

Overigens is het de eerste keer dat iemand van 343 Industries in Nederland een talk geeft, wat ook geldt voor een aantal andere sessies tijdens de confrence. Ook Bungie en CD Projekt RED gaven niet eerder een talk op Nederlandse bodem.

Control Magazine publiceerde eerder dit jaar een uitgebreid interview met Martin de Ronde, dat is hier te lezen. Voordat Mike Ellis bij 343 Industries aan de slag ging was hij Lead Designer en daarna Design Director bij Insomniac.

Wie nog gebruik wil maken van de early bird-korting moet snel zijn. All Access-kaarten kosten nog één week €75, daarna gaat de gewone prijs in van €95. Kaarten bestellen kan binnen één minuut, klik hier.

PRO_LOGO_BIGControl Conference is het congres gericht op game developers en vindt plaats in Amsterdam op 19 november 2013.

Kaarten kosten 75 euro (ex. BTW) tijdens de Early Bird-periode (tot 1 november) voor de Pro Sessions (all access), het deel van het congres gericht op professionals. Daarnaast kunnen studenten en startende developers kaarten kopen voor de Indigo Classes, geprogrammeerd door Dutch Game Garden. Deze kosten 25 euro (incl. BTW).

De Ronde en Ellis zijn verzorgen de afsluitende keynote sessie.

Meer informatie: www.controlconference.com.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.