Control
Now Reading
Nieuws • Nederlandse succes-developers aan het woord tijdens Indigo Classes
0

Nieuws • Nederlandse succes-developers aan het woord tijdens Indigo Classes

by Matthijs Dierckx16 oktober, 2013

Speciaal voor studenten en startende developers organiseert Dutch Game Garden de Indigo Classes tijdens de Control Conference 2013 op 19 november in Amsterdam. Aan het woord komen succesvolle Nederlandse developers die hun ervaringen delen met de nieuwe generatie.

Nederlandse studio’s hebben de laatste tijd geregeld succes op het internationale podium. Zo scoorde Abbey Games onlangs een flinke hit met Reus, scoort Gamistry diverse top 5 hits in de App Store, verzamelt Vlambeer internationale awards als lege cola flessen en was Ronimo extreem succesvol met zijn Kickstarter-campagne. Indigo Classes laat de mensen achter deze successen aan het woord om hun opgedane ervaring en kennis te delen met aanstormende developers.

Een ticket voor de gehele Control Conference kost 75 euro (ex. btw), maar de Indigo Classes zijn al toegankelijk voor 25 euro (inc. btw). Indigo-tickets geven tevens toegang tot de twee keynotes van het congres, de expo en de jobs en stage-markt.

Inmiddels heeft Dutch Game Garden de eerste twee sprekers bekend gemaakt. Het gaat om Olivier Thijssen, een van de oprichters van Ronimo Games. Hij spreekt over de eerder genoemde succesvolle Kickstarter-campagne. De tweede spreker is Aaron Oostdijk, mede-oprichter en lead programmer van Gamistry. Hij doet uit de doeken waarom de games van zijn studio toch steeds naar boven komen drijven in de overvolle App Stores.

Meer informatie over de Indigo Classes vind je hier, wil je meer weten over het gehele congres, klik hier. Overigens zijn de Indigo Classes ook toegankelijk met een ticket voor de Pro Sessions. Tickets zijn hier te koop.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.