Control
Now Reading
Nieuws • Bungie’s Lead Concept Artist spreekt op Control Conference
0

Nieuws • Bungie’s Lead Concept Artist spreekt op Control Conference

by Matthijs Dierckx14 oktober, 2013

Jesse van Dijk, Lead Concept Artist bij Bungie, is spreker tijdens de Control Conference op 19 november. De Amerikaanse studio, uiteraard bekend van HALO, werkt momenteel aan de next-gen titel Destiny.

Wie het concept art van die game naast de eerste gameplay beelden legt, ziet dat het artwork voor een belangrijk deel de uiteindelijke looks van Bungie’s nieuwe game bepaalt. Van Dijk zal spreken over hoe een concept artist werk oplevert waarmee de rest van de studio daadwerkelijk aan de slag kan en dat verhelderen aan de hand van zijn werk voor Destiny.

Voordat Van Dijk inging op een aanbod van Bungie werkte hij in Nederland onder meer voor Vanguard Games en Guerrilla Games. Zijn werk voor die laatste studio was in 2011 één van de winnaars in de prestigieuze Into The Pixel exhibition.

PRO_LOGO_BIGControl Conference is het congres gericht op game developers en vindt plaats in Amsterdam op 19 november 2013.

Kaarten kosten 75 euro (ex. BTW) tijdens de Early Bird-periode (tot 1 november) voor de Pro Sessions, het deel van het congres gericht op professionals. Daarnaast kunnen studenten en startende developers kaarten kopen voor de Indigo Classes, geprogrammeerd door Dutch Game Garden. Deze kosten 25 euro (incl. BTW).

Van Dijk is een spreker tijdens de Pro Sessions.

Meer informatie: www.controlconference.com.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.