Nieuws
Now Reading
Nieuws • Chirurgen oefenen operaties met Wii-game
0

Nieuws • Chirurgen oefenen operaties met Wii-game

by Redactie27 september, 2013

Underground is een bijzondere game. En dat komt niet alleen door de besturing, maar ook door de gedachte erachter. Uit onderzoek blijkt dat games spelen goed is voor het reactievermogen en de oog-hand coördinatie. Zo maken chirurgen die geregeld gamen minder fouten bij bepaalde operaties.

apparrattuussMet dat gegeven ging Underground-maker Grendel Games uit Leeuwarden aan de slag. Ze ontwikkelden een game die vaardigheden traint die je nodig hebt tijdens gecompliceerde buikholte-operaties.

Maar een saaie simulatie was uit den boze: wie hun game speelt, moet gewoon plezier hebben en niet aan operaties of trainingen denken. En zeg nou zelf, een meisje dat in een onderaards rijk terecht komt en haar weg naar boven moet terugvinden met de hulp van verschillende hulpvaardige robotjes doet echt hélemaal niet aan operaties denken. Ook leuk dus voor spelers zonder medische graad.

Morgen kan iedereen Underground zelf uitproberen op Indigo.

De makers mochten de game demonstreren op het kantoor van Google:

About The Author
Redactie