Nieuws
Now Reading
Nieuws • Fourcelabs en Gray Lake bouwen trip-game “Skies of Saturn”
0

Nieuws • Fourcelabs en Gray Lake bouwen trip-game “Skies of Saturn”

by Redactie23 september, 2013

Fourcelabs is eigenlijk sinds enige tijd al ‘Fourcelab’. Van de oorspronkelijk vier oprichters (four) is er nog slechts één over, Karel Millenaar. Maar deze designer-slash-artist gaat gewoon vrolijk door met het maken van mooie dingen. Uiteraard zoekt en vindt hij daarbij de nodige hulp. In het geval van zijn nieuwe game, Skies of Saturn, is dat DGG-genoot Gray Lake Studios.

Naast de leden van het ‘grijze meer’, werkt sound designer Tijs Ham (Tapage) mee, alsook programmeur Yannic van den Berg. Gezamenlijk maken ze dus deze stijlvolle trip in een luchtschip door de atmosfeer van de planeet Saturnus. De wondere beelden en geluiden doen denken aan een met LSD-doordrenkte Hollywood-periode — maar ze werken wel. Zeker in combinatie met de gameplay vormen ze een buitenaardse ontdekkingstocht waarin je als speler verschillende hindernissen overwint tijdens je poging zo ver mogelijk door te dringen in de diepste luchtlagen (?) van de mysterieuze planeet.

Skies of Saturn is in ontwikkeling voor de iPad en speelbaar op Indigo.

About The Author
Redactie