Nieuws
Now Reading
Video • Is dit de meest intense game-ervaring ooit?
0

Video • Is dit de meest intense game-ervaring ooit?

by Matthijs Dierckx17 september, 2013

We schreven twee-en-een-half-jaar geleden al over Volo Airsport van oud-HKU’er Martijn Zandvliet. Een game gebaseerd op Wingsuit flight, zó logisch dat nog niemand er aan had gedacht. Een van de meest extreme en meest spectaculaire sporten ooit — maar dan veilig in een game.

Zandvliet doet er nu nog een schepje bovenop en heeft zijn spel geschikt gemaakt voor de Oculus Rift. De combi van heftige gameplay en VR3D is dusdanig intens dat de maker tijdens het inspreken van onderstaande video een paar keer wordt overvallen door de intensiteit van zijn eigen game.

Zelf uitproberen? Wie een Oculus Rift bezit kan hier de build downloaden. De rest mag de VR-bril op zijn kop zetten tijdens Indigo op 28 september in het Utrechtse stadhuis.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.