Nieuws
Now Reading
Nieuws: ‘Vita-redder’ Metrico voor het eerst speelbaar in Nederland
1

Nieuws: ‘Vita-redder’ Metrico voor het eerst speelbaar in Nederland

by Matthijs Dierckx16 september, 2013

Na een jaar kwamen ze hun hok uit, de drie oprichters van Digital Dreams. Ze reisden naar Keulen, naar Boston en naar Austin, Texas met in hun achterzak de alpha-versie van Metrico. Het werd een zegereis die ze zelf niet hadden voorzien en die binnenkort eindigt in Utrecht.

Metrico: zelden zag ik een game die zo unaniem enthousiast door de internationale pers is ontvangen. Van Polygon tot Kotaku en van Gameinformer tot IndieGames: iedereen is enthousiast. Sommigen zien in Metrico, ooit geboren als FYI tijdens de Global Game Jam 2011, zelfs de redder van de PS Vita, het platform waarvoor de game in ontwikkeling is.

Dat laatste lijkt me sterk, maar hoe dan ook: ondanks de enthousiaste ontvangst was het spel nog nooit publiekelijk speelbaar in Nederland. Op 28 september verandert dat. Dan is de game, op een Vita, eindelijk speelbaar in thuisland Nederland — en wel tijdens Indigo in het Utrechtse stadhuis. Het uitproberen waard.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.