Nieuws
Now Reading
Nieuws • Beeld en Geluid in Hilversum wordt grote speelhal op 14 en 15 september
0

Nieuws • Beeld en Geluid in Hilversum wordt grote speelhal op 14 en 15 september

by Eric Bartelson3 september, 2013

Eén weekend lang heeft ons land er een mega speelhal bij. Meer dan 50 klassieke arcadegames in hun originele kasten zijn namelijk speelbaar in het weekend van 14 en 15 september tijdens de Retro Game Experience in Beeld en Geluid in Hilversum. Het gaat om games uit de zeventiger-, tachtiger en negentiger jaren. Nu zal je vast ontdekken dat niet alle ‘klassieke’ games heel goed oud zijn geworden (ja ik heb het over jou, Frogger), maar er zijn er natuurlijk nog talloze die echt tijdloos zijn (Galaga, Pac-Man, OutRun, Time Crisis etc). Check hier de hele lijst.

Naast arcadegames zijn er ook console- en PC games. Van de allereeste, Magnavox Odyssey tot de moderne klassieker Sega Dreamcast zijn aanwezig met als pareltje de Vectrex met helm. Ervaar Virtual Reality voordat het zelfs die naam had. Handhelds, Japanse games, bioscoopfilms over games en een paneldiscussie maken het evenement compleet.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.