Nieuws
Now Reading
Nieuws • ‘Foutje’ onthult nieuwe Vlambeer-game (plus nog wat gerelateerd nieuws)
0

Nieuws • ‘Foutje’ onthult nieuwe Vlambeer-game (plus nog wat gerelateerd nieuws)

by Matthijs Dierckx16 augustus, 2013

Het was niet helemaal de bedoeling, maar gisteren kondigde Vlambeer plots zijn nieuwe game aan: Wasteland Kings. Een festival had de game al opgenomen in een aankondiging, waarna enkele wakkere journalisten er snel bij waren. Voor de derde keer volgt Vlambeer een inmiddels beproefd concept, een kleiner project uitbouwen tot full blown release. Eerder deed de studio dat met Radical Fishing (Ridiculous Fishing) en Luftrauser (Luftrausers).

Wasteland Kings — de huidige versie — is gemaakt tijdens de Mojam, een goede-doelen-gamejam geïnitieerd door de makers van Minecraft. Het is een “action roguelike about mutants blasting their way through dangerous areas while searching for powerful weapons and growing new limbs on the fly”.

Geïnteresseerden kunnen grote delen van het development volgen via Vlambeers Twitch-kanaal en later via de early access op Steam. En hoe lang dat development mag duren? Ach, it’s done when it’s done — is de huidige houding. Een luxe die de studio zich kan veroorloven na het mega-succes van Ridiculous Fishing.

7DFPS

In soort van gerelateerd nieuws: de door Vlambeers Jan-Willem Nijman bedachte 7DFPS duurt nog slechts enkele uren. Inmiddels staan de (vermakelijke en star-studded) keynotes op Youtube. En nu tevens hieronder:

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.