Nieuws
Now Reading
Nieuws • Morgen de 7 uur FPS challenge als opwarmer voor het grote evenement van volgende week
0

Nieuws • Morgen de 7 uur FPS challenge als opwarmer voor het grote evenement van volgende week

by Eric Bartelson2 augustus, 2013

Volgende week zaterdag begint de tweede editie van 7DFPS – oftewel 7 Days First Person Shooter Challenge – een wereldwijde gamejam voor developers om de creatieve grenzen van het genre op te rekken. Zeven hele dagen voor het maken van een FPS, het klinkt voor sommigen als een onmogelijke korte tijd, voor iemand als Vlambeers Jan Willem Nijman is het een eeuwigheid. Om vast warm te draaien voor de het echte evenement volgende week is morgen alvast een opwarmertje in de vorm van 7HFPS. Inderdaad, de 7 Hours First Person Shooter Challenge. Zeven hele uren voor een FPS. Benieuwd wat dat oplevert.

De challenge is een idee van Nijman, Sos O. Sosowski en Sven Bergström en was vorig jaar behoorlijk succesvol met ruim 300 developers die een weeklang vaak bizarre creaties maakten binnen (en buiten) het FPS genre. Iedereen is welkom om mee te doen met 7DFPS, schrijf je hier in. Op de vernieuwde website stellen zich geregeld participanten voor en delen hun ideeën voor de jam.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.