Nieuws
Now Reading
Nieuws • Verdun is de eerste Nederlandse game die langs Steams Greenlight komt
2

Nieuws • Verdun is de eerste Nederlandse game die langs Steams Greenlight komt

by Eric Bartelson23 juli, 2013

In slechts dertig dagen heeft de Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun van Blackmill Games en M2H genoeg stemmen gekregen van de Steam community om toegelaten te worden tot de digitale shop. De game is hiermee de eerste van Nederlandse makelij die succesvol langs de Greenlight komt. Het snelle succes kwam als een verrassing voor de jonge developers: “We durfden het telkens niet te hopen, maar de community ontving Verdun zo positief. Toen we eenmaal in de top 50 terecht kwamen was het slechts een matter of time”, zegt een uitgelaten Matt Hergaarden van M2H. “Uiteindelijk hadden we meer dan 31.000 stemmen en zagen we opeens een banner boven onze pagina met het bericht dat we geaccepteerd waren. Dat hebben we uiteraard meteen gevierd.”

Het succes van Verdun komt niet helemaal uit de lucht vallen. Blackmill Games en M2H zijn inmiddels twee jaar bezig met de online multiplayer shooter Verdun. Effectief zijn er maar drie man bezig met het development van de game. Blackmill Games bestaat uit 1 persoon, Jos Hoebe. Hij is in de laatste fase van zijn Master, maar nu vooral bezig met Verdun. M2H is de studio van Matt en Mike Hergaarden. Matt studeert nog, maar Mike is fulltime bezig met de game. De open Beta loopt nu ongeveer 3 maanden en is constant bevolkt met spelers. Speel de game hier. Na de klik meer over Verdun.

Wat nu? Hergaarden haalt zijn schouders op: “We hebben nog geen direct contact gehad met Valve. Het hele proces is redelijk geautomatiseerd, als je Greenlit bent, moet je eigenlijk alleen maar een paar formulieren invullen en contracten tekenen en that’s it. Onze planning vanaf nu is  hard doorwerken om de game zo snel mogelijk af te krijgen. We hebben laatst grote content updates gelanceerd waaronder nieuwe wapens, maps en een graphical overhaul. We willen we eind deze zomer toch wel live staan, zeker vóór de grote blockbuster games zoals Battlefield 4.” Verdun is speelbaar op Gamescom. Op het Holland Paviljoen maken ze deel uit van Indigo.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.