Nieuws
Now Reading
Nieuws • Uniek studentenproject Karmaflow zoekt financiële hulp van de massa
0

Nieuws • Uniek studentenproject Karmaflow zoekt financiële hulp van de massa

by Eric Bartelson20 juni, 2013

Ivo van Dijk is nog student aan de HKU, richting Compositie voor Media, maar hij heeft al een aardige staat van dienst opgebouwd. In 2008 werd zijn zelfgeschreven Rock Opera Equilibrio uitgevoerd met muzikale ondersteuning van het Metropole Orkest. In het verlengde van dit project ligt ook Karmaflow, een Rock Opera Videogame. Net als zoveel andere Nederlandse studio’s op het moment, probeert Van Dijk de benodigde 50.000 euro op te halen  met een crowdfundingcampagne op Indiegogo.

Van Dijk heeft het geld nodig voor de opnames van de muziek, het regelen van zangers en vooral het betalen van het Metropole Orkest. De game haalt zijn inspiratie uit klassiekers als Zelda. De speler neemt de rol op zich van Karmakeeper, een wezen dat verantwoordelijk is voor de balans in het multiversum. De game komt eind 2014 uit voor PC en Mac en wordt gemaakt door Barrelman Games. Steun het project hier en check na de klik het filmpje. Later meer over dit bijzondere studentenproject.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.