Nieuws
Now Reading
Nieuws • Ridiculous Fishing wint een Apple Design Award
0

Nieuws • Ridiculous Fishing wint een Apple Design Award

by Eric Bartelson11 juni, 2013

Het was gisteren dringen om aandacht. Niet alleen Microsoft, Sony, Electronic Arts en Ubisoft hielden persconferenties, ook Apple deed dat. Nota bene tegelijkertijd met Microsoft. Op het jaarlijkse WWDC event onthulde Apple een nieuw OS, nieuwe vormgeving en wat extra functionaliteit, maar niet écht verrassende nieuwe producten. Wat ze wel deden was awards uitreiken. De Apple Design Awards gaat naar producten die uitblinken in design, gebruik of innovatie.

In de categorie games werd Vlambeers Ridiculous Fishing: A Tale of Redemption onderscheiden. Het juryrapport noemt de game een ‘expertly-crafted, lo-fi, retro video game’ met een aangename mix van physics based gameplay en humor. Vlambeer kreeg eerder al een Dutch Game Award voor de voorloper Radical Fishing en kan nu een kubus met lichtgevend Apple logo naast de plexiglazen uil zetten.

Er was nog een Nederlandse prijswinnaar gister. De 13-jarige Puck Meerburg won de Student Scholarship Showcase. Studenten worden uitgedaagd om in 8 dagen een app te maken die laat zien waar ze toe in staat zijn. Meerburg is inmiddels een veteraan met 10 gereleasde apps en meer dan 200.000 verkopen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.