Nieuws
Now Reading
Nieuws • Honderdduizend likes — of ISOTX gaat op de fles
0

Nieuws • Honderdduizend likes — of ISOTX gaat op de fles

by Matthijs Dierckx10 juni, 2013

Honderdduizend likes op de de Facebook-page van de game, anders brengt ISOTX zijn spel niet uit. Dat is, in het kort, de marketingstrategie voor March of War, de — komtie — cross-platform free-to-play online multiplayer turn-based strategie game van de Utrechtse gamemakers.

Als ISOTX dit zelf bloedserieus neemt, zet het daarmee het bestaan van de studio op het spel. March of War is natuurlijk al veel te ver in ontwikkeling om niet uitgebracht te worden, er hangt simpelweg te veel van af. Op dit moment heeft de pagina zo’n vijfduizend likes, nog ‘slechts’ 95 duizend te gaan dus.

Nu heeft ISOTX dankzij zijn Iron Grip Universum een hoop fans. Iron Grip: Marauders trok een kwart miljoen spelers, dus het is zeker niet onmogelijk de 100 duizend te halen. Dat gaat waarschijnlijk niet supersnel, wat de ontwikkelaar des te meer tijd geeft. En mocht de teller nu echt blijven steken op enkele tienduizenden likes? Dan is er natuurlijk nog niets aan de hand. De resterende likes zijn desnoods gewoon te koop, voor zo’n 150 euro per tienduizend.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.