Nieuws
Now Reading
BREKEND NIEUWS • Vanguard Games maakt Halo game voor Windows 8 en Windows Phone 8
0

BREKEND NIEUWS • Vanguard Games maakt Halo game voor Windows 8 en Windows Phone 8

by Eric Bartelson4 juni, 2013

Vanguard Games doorbreekt de radiostilte met een spectaculaire aankondiging. Volgende maand verschijnt namelijk Halo: Spartan Assault voor Windows 8. De game speelt op zowel touch devices (met onscreen virtual sticks) als op PC (met toetsenbord/controller support). De Amsterdamse studio heeft de game de afgelopen twee jaar ontwikkeld voor Microsoft in nauwe samenwerking met 343 Industries. Het is niet verwonderlijk dat Microsoft voor Vanguard heeft gekozen voor de ontwikkeling van Halo: Spartan Assault, de game is namelijk een top down shooter zoals de laatste game van de Amsterdammers Gatling Gears.

Spartan Assault speelt zich af in de tijd tussen Halo 3 en 4 en gaat dieper in op de oorlogen tussen de mensen en de Covenant. Het Spartan Ops-programma wordt verder belicht door de acties van twee speelbare characters, Commander Sarah Palmer en Spartan Davis, beiden gestationeerd aan boord van de UNSC Infinity. De game kent 25 missies en 40 in game-achievements en medals. Spartan Assault en Halo 4 hebben een sterke link: spelers verdienen met de top down-shooter XP voor hun Halo 4-character. Verwacht ‘m in juli voor Windows 8 touch devices wereldwijd.

Halo Spartan Assault Screenshot - Wolverine Barrage

Meer over Halo Spartan Assault: TrailerScreenshotsVanguard Games: Van Manege tot Master Chief (achtergrond)

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.